PT EN

Woods of Quinta das Lágrimas,

Coimbra

The supporting walls of the large wooded area of Quinta das Lágrimas have, over the years, ensured the stability of the very steep slope, while at the same time providing footpaths, rest areas and platforms for the planting of the giant trees that occupy the area. The walls run for several hundred metres and are in poor repair due to storm damage, the felling of trees and changes to the drainage system in the upper part of the estate. Their repair, by hand and using the original stones, has improved drainage and helped preserve the footpaths. Now visitors to Quinta das Lágrimas can once again use the wood.
Technical Sheet- Landscape Architects

Project Coordination:
Cristina Castel-Branco

Project Assistance:
Miguel Coelho de Sousa

Area: 3,5 ha

Status: Built

Customer:
Hotel Quinta das Lágrimas

Date: 2008